domingo, 11 de mayo de 2008

Segons el PGOU, Alaquàs te més de 27.733 habitants. Segons l’Institut Nacional d’Estadística hi ha 30.177


Algú sap en quin any o quan es va redactar el nou PGOU d’Alaquàs? Siga com siga, ja que als últims dies tant s’està dient de la redacció del Pla General d’Ordenació Urbana d’Alaquàs de 2008 m’he pres la molèstia de consultar-lo. El que no sabia és que ja en les primeres planes tindria alguna cosa a dir. Vaja per avançat que no és una crítica sinó una aportació per si val d’alguna cosa puntualitzar que la dada de població del nostre poble ha quedat ja desfasada. Ara que, sembla, s’està modificant la redacció degut a algunes errades comeses en la redacció del Pla-que no entre a valorar per escandaloses-, potser es puga afegir aquesta aportació.

Al text del PGOU de 2008 es pot llegir:

“ PLAN GENERAL DE ALAQUÀS (VALENCIA) ESTUDIO DE PAISAJE 5 4. Ámbito de la Actuación El municipio de Alaquàs (Valencia) se encuentra ubicado en el corazón de la comarca de l’Horta Oest, a escasos kilómetros de la capital de la provincia. El término municipal de Alaquàs tiene una superficie aproximada de 3,9 Km2, y una población de alrededor de 27.733 habitantes (según datos del Institut Valencià d’Estadística para el año 2001). Dicho término se encuentra surcado por numerosas infraestructuras de comunicación como la CV-403, la CV-4034, la CV-408, así como otras infraestructuras que en la actualidad se encuentran en fase de desarrollo, es el caso de la variante comarcal que conectará las carreteras CV-33 y la Autopista A-3”.

No es tracta exactament d’una errada perquè efectivament si consultes les dades de 2001 de l’INE Alaquàs tenia 27.733. Allò curiós és que a l’Institut d’Estadística ja es poden consultar les dades amb data d’1 de gener de 2007 i clar, la població ha augmentat considerablement. Fa més d’un any, el nostre municipi ja sumava 30.177 habitants (14.971 varons i 15.206 dones). Actualitzar-la a mi m’ha costat només uns segons, ho he fet a través de la pàgina web de l’INE. És aquesta: http://www.ine.es/

No hay comentarios: